Bevægelsesjagt
Trykjagt
Rævejagt i majs
Schweiss & Spor
Familiehund

Bevægelsesjagt i Tyskland

24-3-2010 af Mogens Lindbjerg

Bevægelsesjagt i Tyskland

De sidste to år har jeg været på jagt i Tyskland, i distrikt Bayern. Wolfgang, som jeg besøger, har sit område nær Kehlbach. Det er på 2500 ha. og ligger i 700 meters højde som gør at der nemt kan være sne i oktober! Det fik vi det første år jeg var der.

sne700meters stemning08

Vegetationen ligner meget den danske, men der er mere bjergrigt, nogle steder så stejlt at det ikke er til at forstå at dyr og hunde kan løbe der.

Det første år havde jeg tre Drevere (Strellufstøvere) med. Det andet år to.

Når man mødes til jagten om morgenen, skal man først hen og få sig krydset af at man er kommet og få udleveret reglerne for jagten på papir.  Der får man også at vide i hvilket tårn man skal sidde. Der tages en såt som giver 2-3 timers arbejde til hundene. Inden vi kommer på jagt bliver der en grundig parole, hvor jagten bliver gennemgået. Vi er vel i Tyskland

mitvildsvin08 grenkvist

Alle dem med drivende hunde, kommer til at sidde i et tårn. Der er nogle få stykker med terrierhunde, der kommer til at gå i det tætteste krat for at få startet vildsvinene der. Fordelingen af tårne sker sådan at de med drivende hunde bliver fordelt over hele området, ikke i kanterne men helst inden i midten, så der er større chance for, at de ikke driver ud af terrænet. Man ankommer til tårnet ca. et kvarter til en halv time før hundene må slippes. Man har hunden stående bundet til tårnet, men må gerne skyde, inden hunden skal slippes (jeg må få lært mine hunde at holde mund ).
Hundene er sluppet 2-3 timer, det virker fint.

Når jeg sidder i tårnet og har GPS på hunden, kan GPS’en ligge ved siden af mig. Så kan jeg hele tiden følge med i hvad hunden laver f.eks. når der bliver skudt for hunden og den bliver ved vildtet lidt, inden den kommer tilbage til tårnet hvor jeg sidder. Derefter tager hunden ud og rejser vildt igen. Når jagten varer 2-3 timer går det lidt i bølger hvor meget der sker. Der kan være meget gang i hundene og falde mange skud for senere at dø lidt ud, derefter kan der komme gang i den igen, når hunden har været tilbage og har fundet noget nyt at drive med. En Drever kan fint drive med vildsvin.

Det første år: Jeg havde lige sluppet ”Juni”. Hun var ca. 75 meter fra mig i noget tæt krat, hun gøede som om der var noget nyt, derefter kunne jeg høre at nogle vildsvin startede med at løbe og Juni begyndte at drive med dem, hun drev med dem til der blev skudt et vildsvin for hende. Hun var i gang i 3 timer. Så det var en tilfreds og træt hund der lagde sig i kurven hen på eftermiddagen. – og en stolt og glad jæger….

vildsvin09 hundevildt

Den måde bevægelsesjagt bliver drevet i Tyskland, hvor dem med drivende hunde også kommer til at sidde i et tårn, gør så vidt jeg kan se, at der kommer flere unge, der gerne vil have en støver.

Dem med gode hunde skal heller ikke betale for jagten, fordi tyskerne siger, at de kan se, at der bliver skudt mere vildt, hvis der er gode drivende hunde med!

Hilsen Mogens Lindbjerg